logo F1zpravy.czF1online.sk

Norris čekal pevný stisk od Browna, dočkal se jen dobírání

20. května 2024, 20:55

Když Lando Norris v media zóně zjistil, že je za ním Zak Brown, přešel mu mráz po zádech. Jednou ho totiž Brown tak silně objal, že mu téměř zlomil žebra. „Následujících pár víkendů jsem měl potíže s dýcháním,“ prozradil před časem.

Zak Brown však přišel žertovat na jeho účet za jeho bradku. Prý inženýři vypočítali, že kdyby si ji oholil, těch sedm desetin by v neděli našel. Norris vtipkoval, že by mu to bylo líto, protože si ji pěstoval celých 24 let.

Další rychlé zprávy

včera 19:03

Přehled maximálních rychlostí ve druhém tréninku potvrdil rozdíl v nastavení Nica Hülkenberga a Kevina Magnussena. Německý závodník jezdil s malým zadním křídlem a dosáhl 343 km/h, zatímco jeho kolega jen 336 km/h.

včera 19:03

Max Verstappen a Sergio Pérez mají také rozdílná zadní křídla. Verstappenovo má zvlněnou horní hranu a ve druhém tréninku mělo i Gurneyho klapku. Pérez má větší verzi bez klapky.

včera 19:02

Na měkké i středně tvrdé směsi se ve druhém tréninku objevilo drolení pneumatik. Týká se to nejvíce levé přední pneumatiky, ale také zadních gum. V závodě by to mohlo rozhodnout i vzhledem k tomu, že v sobotu má pršet a déšť z trati smyje gumu.

včera 19:02

Z motorhomu Williamsu po druhém tréninku vyšli otec Carlose Sainze a jeho manažer Carlos Onoro.

včera 18:48

Max Verstappen a Sergio Pérez v Belgii jezdí s rozdílnými specifikacemi monopostu, potvrdil šéf týmu Christian Horner. „Maxovi a Checovi jsme nasadili různé komponenty karoserie. Zbytek je stejný. Připravili jsme konfiguraci na tyto rychlé okruhy, jako jsou Spa a Monza. Pak se vrátíme se stejnými nastaveními v Zandvoortu a Singapuru. Budeme to měnit v závislosti na okruhu.“

včera 18:47

Bruno Famin prozradil, co se v prvním tréninku stalo Estebanovi Oconovi: „Došlo k úniku hydraulické kapaliny z chladicího systému baterie.“

včera 18:47

Christian Horner o Verstappenově virtuálním závodění: „V zákulisí jsme se o tom bavili. Každý člověk je jiný a Maxe nemůžete přirovnávat k nikomu jinému. Přesně ví, co od něj žádáme a co od něj potřebujeme, aby přinášel výsledky, které čekáme.“

„Spoléháme se na jeho úsudek. Pro mě je však tento problém velmi jednoduchý. A do konce roku stejně nejsou naplánovány žádné virtuální závody, takže to je v pohodě,“ prohlásil šéf týmu.

včera 18:47

Alpine v pátek potvrdil, že Bruno Famin na konci srpna skončí na postu šéfa týmu.

Francouzský tým zároveň avizuje, že brzy představí nového šéfa. V padoku se zmiňuje jméno Oliver Oakes, který vede tým Hitech ve Formuli 2 a F3.

včera 18:46

Oficiálně: Max Verstappen nasadil pátý spalovací motor a na startu ztratí deset příček.

FIA potvrdila také novou pohonnou jednotku pro Júkiho Cunodu, který bude startovat poslední.

Nové komponenty nasadili ještě Esteban Ocon (spalovací motor), Alex Albon (všechny kromě baterie a řídící jednotky elektroniky), ale bez penalizací.

včera 12:15

Organizátor velké ceny zveřejnil i takové oznámení pro fanoušky: Dnes mezi 11:55 a 12:35 se mají na startovním roštu natáčet scény k filmu F1. Štáb by byl „velmi vděčný“, kdyby se fanoušci na hlavních tribunách usadili na svá místa a přiložili ruku k dílu při natáčení nového filmu.

včera 12:15

McLaren má opět opravený motorhome. V Budapešti mu střechu zničil silný vítr, ale už je všechno v pořádku.

včera 12:14

Mercedes bude tento víkend snad i slavit. Má být totiž dost chladno. V pátek do 20 stupňů a zbytek víkendu s maximy na úrovni 23 °C.

Dnes hrozí déšť, ale pravděpodobnost není tak vysoká jako v sobotu. Neděle už bude suchá.

včera 12:14

Carlos Sainz ukázal, jestli umí na pánvi vyhodit a obrátit palačinku. „Chcete, abych to zkusil? To bude katastrofa!“

včera 12:14

McLaren dosud bojoval s nízkou maximálkou. Do Belgie si však přinesl nové zadní křídlo, které je speciálně vyvinuto pro okruhy s vysokou maximálkou.

včera 12:14

Takto vypadá kamera, která bude v pátečních trénincích monitorovat flexibilitu předních křídel.

včera 12:14

Landovi Norrisovi se podařilo porazit Oscara Piastriho v testu reakcí. Takto se ze svého vítězství potěšil.

Už jen zbývá věřit, že bude stejně rychle reagovat i v neděli po zhasnutí červených světel.

Další zprávy