logo F1zpravy.czF1online.sk

Pérez: Setkáme se za rok a sním o domácím vítězství! Lawson si šel pro nehodu

Sergio Pérez
© Getty Images / Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlíkdnes 00:44

Sergio Pérez má za sebou další frustrující neděli. Z posledních čtrnácti závodů se Mexičan dostal do nejlepší šestky jen jedinkrát. Ani tato hororová statistika ho však neodradila od sebevědomé reakce na otázky ohledně jeho budoucnosti.

Péreze na domácí půdě podpořil i jeho mecenáš a jeden z nejbohatších lidí na světě, Carlos Slim. Ani ten však neumlčí spekulace, protože rozhodující jsou výsledky na trati a tam Mexičan předvádí katastrofické výkony. Jeho domácí Velká cena nebyla výjimkou.

Pérez začal víkend katastrofální kvalifikací. Startoval až z osmnáctého místa a dopustil se školácké chyby, když se netrefil do svého startovního postavení, překročil bílou čáru a komisaři ho potrestali pětisekundovou penalizací. Ještě větší katastrofa však přišla v sedmnáctém kole, kdy se dostal do souboje s Liamem Lawsonem. Následoval střet, ze kterého si Pérez odnesl poškození monopostu a závod pro něj prakticky skončil. Cílem projel už jen jako statistická položka na sedmnáctém místě.

„Odstartovali jsme velmi dobře, dokonce i s penalizací na startu to vypadalo fantasticky,“ začal Pérez své hodnocení pro televizi Sky. „Posunul jsem se už na desáté místo (jedenácté, pozn. red.) na tvrdých pneumatikách, ale došlo k nešťastné kolizi s Lawsonem. Nechápu to, prostě si šel pro nehodu a zkompromitoval závod nás obou. Utrpěl jsem velké poškození a bylo po závodě.“

Pérez svůj názor na souboj s Lawsonem vyjádřil už ve vysílačce, když svému možnému nástupci v Red Bullu vzkázal: „Co tenhle *** idiot dělá? Je v pořádku?“ Tato slova v podstatě zopakoval i v rozhovoru po závodě. „Ano, samozřejmě, že jsem mluvil o něm,“ reagoval Pérez.

„Byl to incident, kterému se dalo za všech okolností vyhnout. Nebylo to nutné. V jedenáctém kole (sedmnáctém, pozn. red.) jsme byli ve skvělé pozici na tvrdých pneumatikách a ta zatáčka byla moje. On vyjel úplně mimo trať a narazil rovnou do mě. Překvapilo mě, že jsem ho tam viděl, ale už bylo pozdě,“ vzkázal Pérez.

Pérez také čelil velmi nepříjemné otázce na svou budoucnost. Víme, že spekulace se opět rozjíždějí na plné obrátky. V létě Red Bull svého jezdce podpořil, ale neslíbil mu místo i pro rok 2025. Sergia podpořil v Mexiku i jeho mecenáš Carlos Slim, a kdo ví, o čem se tento víkend jednalo v zákulisí. Checo však ani na vteřinu nezaváhal při otázce, zda má nějaké pochybnosti o své budoucnosti.

„Žádné,“ prohlásil bez váhání. „Budu tady i příští rok a pokusím se vyhrát tento závod, protože je to můj sen!“

Související zprávy

Diskuze