logo F1zpravy.czF1online.sk

Piastri o přestupu do Red Bullu: Jaký by to byl týden bez Helmutových komentářů

Oscar Piastri
© Martin Trenkler
Milan Kubala
Milan Kubaladnes 09:16

V padoku, kde si představitelé týmů dávají přímo úzkostlivý pozor na to, co pustí do médií, je Helmut Marko fascinující postavou. Na jazyk si pozor nedává a médiím prozradí téměř vše, co by jiní tajili. Takto roztočil kolo spekulací o pokusech Piastriových dostat se do Red Bullu.

V táboře červených býků musí velmi pečlivě sledovat náladu Maxe Verstappena, který by údajně mohl opustit stáj ještě před uplynutím svého kontraktu. Co by však v Milton Keynes dělali, kdyby došlo k černému scénáři? Podle Helmuta Marka se už jedno řešení začalo nabízet samo od sebe.

Klíčem by mohl být bývalý závodník Red Bullu a manažer Oscara Piastriho Mark Webber. „Řekněme to takhle: Mark Webber má velký zájem o rozhovor,“ prohlásil pro F1-Insider.com Helmut Marko.

Bývalý rakouský závodník nepotřebuje mnoho slov k tomu, aby z ničeho vytvořil nové téma, kterého se okamžitě chopí reportéři a novináři v padoku. A skutečně se ho chopili. Oscara Piastriho se přímo zeptali, zda je ve hře i jeho budoucí přestup do Red Bullu.

„Určitě ne,“ kategoricky odmítl Oscar Piastri, který na první pohled nemá důvod opouštět svůj tým – a není se čemu divit. Jen těžko by v jiné stáji našel vedení, které by bylo při slovním spojení „týmová režie“ tak ustrašené jako v McLarenu. Australan získal ve Wokingu pozici týmové jedničky jako úplný nováček a nezdá se, že by se na tom mělo něco měnit. Monopost je navíc vysoce konkurenceschopný.

„Jsem spokojený tam, kde jsem. Po této sezóně mám platnou smlouvu ještě na další dva ročníky. Určitě si nehledám žádné jiné místo,“ ujišťuje jedna z budoucích hvězd Formule 1. Nakonec poznamenal: „Jaký by to byl týden ve Formuli 1 bez Helmutových komentářů.“

Piastri však uznává, že ho spekulace až tak nezaskočily. „Ne nějak ohromně. Řekl bych, že je to milý kompliment. Opakuji však, že jsem spokojený tady, kde jsem. Oni mají poměrně velkou skupinu jezdců, z nichž si mohou vybírat, pokud budou chtít.“

Související zprávy

Diskuze