logo F1zpravy.czF1online.sk

Hamilton chce zabojovat o vítězství: Ve skutečnosti ztrácíme jen jeden a půl desetiny

Lewis Hamilton
© X/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík22. 6. 2024

Renesance Mercedesu se rozjela v plné parádě. Zatímco piloti Ferrari, kteří zajeli téměř identické časy jako Lewis Hamilton a George Russell, byli po kvalifikaci velmi zklamáni, v táboře „Stříbrných šípů“ vládne nadšení. Oba britští jezdci dokonce mluvili o bitvě o vítězství.

Mercedes má za sebou velmi náročný úvod sezóny plný zklamání. Tým se však jakoby lusknutím prstu zařadil do boje s nejlepšími. I když španělská kvalifikace ukázala, že monopost W15 se ještě nemůže srovnávat s nejlepšími, rozhodně jde o slibný výsledek, jelikož Mercedes jako jediný dokázal dostat oba své monoposty do nejlepší čtyřky.

„Rozhodně je to fantastický pocit. Dlouho jsme na to čekali. Třetí a čtvrté místo a konzistentnější výsledky jsou pro nás velká věc. Musím velmi poděkovat všem v továrně, neboť je to jejich zásluha. Odpracovali hodiny navíc, aby připravili vylepšení a pomohli posunout toto auto správným směrem,“ poděkoval již tradičně Lewis Hamilton.

„S autem se jezdí stále hezčeji a mám z něj stále více a více pocit jako ze závodního auta. Nejsme až tak daleko. Myslím si, že skutečný rozdíl je možná jeden a půl desetiny, ne tři desetiny,“ dodal s nadějí sedminásobný šampion.

Ten si na rozdíl od jezdců Ferrari věří. Po startu ze třetího místa může dosáhnout velké věci, alespoň si to tedy myslí. S dobrým startem a závodním tempem není daleko k malému zázraku. Připomínáme, že Hamilton čeká na vítězství od Velké ceny Saúdské Arábie 2021 a Mercedes od Velké ceny Brazílie 2022.

„Hlavně Max je rychlý v závodním tempu. Jejich auto je stále před námi a pravděpodobně i Lando. Uvidíme, ale navzdory všemu jdu do nedělního závodu se snahou vyhrát,“ prohlásil jednoznačně Hamilton.

„Jsme v krásné pozici. Třetí místo je skvělé na start s dlouhým nájezdem do první zatáčky. Vše bude záležet na degradaci pneumatik a myslím si, že závodní simulace nevypadaly z naší strany nejhůře. Doufám, že se to přenese i do nedělního závodu. Bude to dlouhý den v chladnějších podmínkách a já jsem optimistický,“ dodal s nadějí Lewis.

Související zprávy

Diskuze