logo F1zpravy.czF1online.sk

Redakce dostaly další anonymní email. V tomto se píše o sabotáži Hamiltona

Lewis Hamilton
© Martin Trenkler
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík21. 6. 2024

Anonymní maily jsou v kurzu. Možná si ještě vzpomenete, jak všechny velké formulové redakce a všichni známí novináři dostali po propuknutí kontroverze kolem Christiana Hornera anonymní mail s odkazem na „důkazy“ o obtěžování. Představte si, že přesně tytéž redakce a ti samí novináři dostali tento týden další zprávu, ale ta se v tomto případě týkala Lewise Hamiltona.

Lewis Hamilton je „systematicky sabotován“ Mercedesem pod vedením „pomstychtivého“ Tota Wolffa, tvrdí anonymní mail, který přistál ve schránkách všech důležitých lidí v paddocku. Samotný tým nevěří, že zprávu rozeslal někdo zevnitř a vůči jejímu znění se ohradil i sedminásobný mistr světa, který se v příštím roce odebere do Ferrari a v této sezóně má více než nelichotivou interní bilanci s Georgem Russellem.

Nevíme, odkud se tento email vzal, ale skutečnost, že jej dostaly přesně tytéž adresy jako „důkazy o vině“ Christiana Hornera, je více než podezřelá. Mnozí zvedli obočí i nad některými vyjádřeními sedminásobného mistra světa, která by při troše fantazie mohla znít konspirativně, ale zároveň mohou být zcela nevinná, jako například když po monacké kvalifikaci řekl, že „výkonnost se z nějakého důvodu vytrácí z mého auta“.

Podobně lze vnímat rozhodnutí, podle kterého dostal v Monaku nové přední křídlo jen Russell. Renomované zdroje se však shodují, že Mercedes nabídl Hamiltonovi nový komponent, ale ten se ho vzdal. K dispozici totiž byl jen jeden kus a kdyby v kvalifikaci havaroval, návrat ke staré specifikaci by znamenal porušení pravidla parc fermé a start z boxů.

I Hamiltonovy výkyvy formy v Kanadě dopřály jeho fanouškům důvod ke konspiracím, které ještě posílil předmětný email, ale ten před novináři ve Španělsku smetl ze stolu samotný jezdec. „Když se podíváte na minulá léta, tak jsme vždy byli silný tým. Vždy jsme společně pracovali velmi tvrdě,“ začal Lewis.

„Je snadné podlehnout emocím, ale jak jsem na margo mé výkonnosti řekl už na minulém závodě, myslím si, že potřebujeme podporu, ne negativitu,“ prohlásil Hamilton jasně. „Já osobně jsem nevěděl, že by si George procházel něčím negativním. Každý víkend ze sebe vydává to nejlepší a rozvíjí se s týmem. Nelze mu nic vyčítat.“

„Samozřejmě, vždy se najdou věci, které se v rámci týmu dají zlepšit, a to se daří díky konverzaci a komunikaci. Neustále na tom pracujeme a jsme na jedné lodi. Všichni společně pracujeme tvrdě, chceme se rozloučit co nejlépe a podle mě to také dlužíme našemu dlouholetému vztahu,“ dodal Hamilton.

Ten také dostal otázku, zda ví o mailu, který údajně rozeslal jeden ze zaměstnanců Mercedesu, na což odpověděl: „Už jsem se k tomu vyjádřil a víc k tomu nemám co dodat. Ten email jsem neviděl.“

Na setkání s novináři v motorhome Mercedesu stál po boku svého týmového kolegy i George Russell, podle kterého nemá smysl ztrácet čas s nepříjemnostmi. „Sociální sítě jsou dvousečná zbraň. Najdete tam spoustu zábavných věcí, díky kterým jste o mnohém informováni, ale na druhé straně se zdá, že nejen já, ale všichni se tam setkávají s něčím negativním. Jak řekl i Lewis, chcete cítit podporu fanoušků, ne rozsévat negativitu,“ řekl Russell.

„V komentářích jsem tedy nic takového neviděl, ani jsem o tom neslyšel, ale samozřejmě nikdy není příjemné slyšet takové věci. Bohužel, takový je momentálně náš svět. Každý se s tím setká,“ dodal George.

Související zprávy

Diskuze